Nieuwe uitdaging

Karin Bruers heeft voor Oisterwijk ‘horeca in atelier’ in petto

OISTERWIJK - Cabaretière Karin Bruers heeft grootste plannen met het braakliggend perceel op de hoek van de Vennelaan en de Gemullehoekenweg in Oisterwijk. ,,Horeca in atelier”, luidt het concept. ,,Want in deze tijd moet je natuurlijk niet op de horeca alleen mikken.”


Eind vorig jaar kocht de Oisterwijkse, die iets verderop aan de Oirschotsebaan woont, de grond van Toin Verhoeven. ,,Prachtige plek die ook nog eens in het zicht ligt”, verwoordt Bruers haar enthousiasme. 

,,Toen het me werd aangeboden, kon ik er geen nee tegen zeggen. Vorig jaar heb ik in Tilburg het Duvelhok verkocht, dus ik was wel op zoek naar een nieuwe kans.”


Social Sofa
Bruers is oprichtster van Social Sofa. De stenen banken met mozaïektegeltjes zijn een vertrouwd beeld in het straatbeeld van Midden-Brabant geworden. Bedoeling is om de productie van de social sofa’s en andere ‘feel good’ producten in het Oisterwijks atelier voort te zetten. ,,Natuurlijk komt er ook een parkje met social sofa’s.”


Horeca
Buurman Jan Meurs, die zijn naam aan Brasserie Ome Jan gaf, wil ze bij de uitwerking van de horecaplannen gaan betrekken. Vast staat al wel dat het eten volledig vegetarisch wordt. ,,Misschien wordt dat mijn ondergang, maar ik stop ook in mijn eigen mond niets doods meer.”

Naast Ome Jan woont architect Bart Spee, met wie Bruers de handen ook ineen wil slaan. ,,Het moet een circulaire bouw worden, biobased en nul op de meter. Voor de inrichting van hotelkamers heb ik zelf al wel ideeën.”


Vrouwelijke ondernemers
Bruers hoopt met haar formule aan te sluiten bij succesvolle vrouwelijke ondernemers in Oisterwijk. Ze doelt dan op de zaken van Saranne (patisserie en chocolatier) en Mayke (damesschoenen). Daarmee is niet gezegd dat ook haar voornaam ‘Karin’ op de gevel komt te prijken. 


Naam
,,Een naam heb ik nog niet. Aan Social Sofa Club en Kaos heb ik al wel gedacht, maar misschien ga ik er een wedstrijd voor uitschrijven.”


Met de gemeente Oisterwijk moet Bruers ook nog om de tafel. Vooral het parkeren zal om een oplossing vragen. - Verderop trekt het populaire Staalbergven op zomerse dagen immers ook veel verkeer aan.


Piet Plezier
Contact met de nieuwe eigenaar aan de overkant heeft Bruers nog niet gehad. Dezelfde Toin Verhoeven heeft  het Piet Plezier-terrein verkocht aan de Hilversumse vastgoedondernemer Sjan van Ettekoven. 

Naar verluidt wil die er een zorghotel beginnen. Voorlopig ligt de oude midgetgolfbaan er te verpauperen. ,,Die hele hoek is nu nog een schandaaltje”, weet Bruers. ,,Maar daar gaan we dus wat aan doen.”


De tekst komt van © Tom Tacken, uit het BD


Terug
© 2021 karinbruers.nl | All rights reserved | Icon made by Freepik from www.flaticon.com