WAAR GAAN WE BOUWEN? We gaan bouwen op het perceel aan de hoek van de Vennenlaan en de Gemullehoekenweg, naast het hertenkamp, nog net in het licht van het dorp. Je steekt er de weg over en je bent bij het van Esschenven. Een van de mooiste vennen van Oisterwijk met kleine eilandjes en een slingerpad om het hele ven heen.
WAT GAAN WE BOUWEN? Een Mozaïek Boetiekhotel Het is een hotelletje met acht kamers en twee suites. Een beetje statig, romantisch, vleugje urban glamour, wat kunst en veel dingen die we zelf heel mooi vinden. Oh ja, saillant detail, er wordt niets dierlijks gebruikt in lijmen of verf en ook geen veertjes in de dekbedden of meubels gestoffeerd met leer.
HOE WORDT ER GEBOUWD? Ons doel is een zo duurzaam mogelijk gebouw neer te zetten met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. We gaan de gebouwen optrekken in prefab houtskeletbouw. Houtbouw is in principe een CO2 opslag waarin je toevallig ook aangenaam in kunt verblijven. De gebakken bouwmaterialen als baksteen en dakpannen zullen gerecyclede materialen zijn die van een nu nog bestaand gebouw worden afgehaald. Verder zonnepanelen, een warmtepomp en groendaken. We worden zo energie-neutraal mogelijk.
DE TUIN.. Op het buitenterrein gaan we de natuur herstellen, het is nu een kaal veld. Een variatie aan bomen en planten die in dit natuurgebied thuishoren wordt de tuin ingericht.
Het gebouw laten we begroeien met klimplanten zodat het helemaal opgaat in de natuur. Het gebouw is tenslotte te gast op deze locatie.
In de tuin aan de voorkant komt een terras met mozaiekobjecten en de binnenplaats is een vertoefterras voor de zomer. Parkeren kan op ons eigen terrein met ontsluiting vanuit de Vennelaan. Let op: alleen voor volledig emissie-vrije voertuigen! Kom elektrisch of op de fiets.
IN DE EETZAAL/LUNCHROOM IS IEDEREEN WELKOM Je hoeft geen hotelgast te zijn om bij ons te komen ontbijten, lunchen of om wat te drinken of te borrelen.
WAT KUN JE ER ETEN EN DRINKEN? Van pasta’s, salades, broodjes, soepen tot en met gebak, ijs en alles wat we zelf lekker vinden. Natuurlijk is er een uitgebreide koffiekaart en alle andere dranken maar we hebben ook een echte cocktailbar. Oh ja, onze ingrediënten zijn botanisch en biologisch, niets dierlijks dus.
WANNEER GAAT HET OPEN? We hopen zo snel mogelijk.
'Hotelhel': de nieuwe serie van Omroep Brabant
22 feb
Het leek een perfect plan: een duurzaam boetiekhotelletje aan de rand van het bos. Cabaretier, schrijver en ondernemer Karin Bruers uit Tilburg wilde er samen met haar dochters Samie en Lieke aan beginnen. Het werd een hel - maar wel een goede televisieserie: Bruers bouwt bewust.