Hotel bent
WAAR GAAN WE BOUWEN?
We gaan bouwen op het perceel aan de hoek van de Vennenlaan en de Gemullehoekenweg, naast het hertenkamp, nog net in het licht van het dorp. Je steekt er de weg over en je bent bij het van Esschenven. Een van de mooiste vennen van Oisterwijk met kleine eilandjes en een slingerpad om het hele ven heen. 
 
WAT GAAN WE BOUWEN?
Twee gebouwen die gezamenlijk het Mozaïek Boetiekhotel vormen. Het hoofdgebouw is het hotelletje met acht kamers en twee suites. Een beetje statig, romantisch, vleugje urban glamour, wat kunst en veel dingen die we zelf heel mooi vinden. 
In het andere gebouw, het paviljoen, is er de lobby en de receptie met een hotelshop met Oisterwijkse souvenirs en socialsofa merchandise. Een trap omhoog is er een kleine gym. Een backstage met de keuken, linnen-, waskamer, personeelsruimte en kantoor. Oh ja, saillant detail, er wordt niets dierlijks gebruikt in lijmen of verf en ook geen veertjes in de dekbedden of meubels gestoffeerd met leer. 


 
HOE WORDT ER GEBOUWD?
Ons doel is een zo duurzaam mogelijk gebouw neer te zetten met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. We gaan de gebouwen optrekken in prefab houtskeletbouw. Houtbouw is in principe een CO2 opslag waarin je toevallig ook aangenaam in kunt verblijven. De gebakken bouwmaterialen als baksteen en dakpannen zullen gerecyclede materialen zijn die van een nu nog bestaand gebouw worden afgehaald. Verder zonnepanelen, een warmtepomp en groendaken. We gaan proberen zo dicht mogelijk energie neutraal te zijn en hopen dit in de toekomst helemaal te kunnen worden. 
 
DE TUIN..
In het buitenterrein willen we de natuur weer gaan herstellen, het is nu een kaal veld. Een variatie aan bomen en planten die in dit natuurgebied thuishoren wordt de tuin ingericht.

Het gebouw zal ook begroeid worden met klimplanten zodat het helemaal opgaat in de natuur. Het gebouw is tenslotte te gast op deze locatie.

In de tuin aan de voorkant komt een terras met mozaiekobjecten en de binnenplaats is een vertoefterras voor de zomer. Parkeren kan op ons eigen terrein met ontsluiting vanuit de Vennelaan.


 
IN DE EETZAAL/LUNCHROOM IS IEDEREEN WELKOM
Je hoeft geen hotelgast te zijn om bij ons te komen ontbijten, lunchen of wat te drinken of te borrelen. 

WAT KUN JE ER ETEN EN DRINKEN?
Van pasta’s, salades, broodjes, soepen tot en met gebak, ijs en alles wat we zelf lekker vinden. Natuurlijk uitgebreide koffiekaart en alle andere dranken maar we hebben ook een echte cocktailbar. Oh ja, onze ingrediënten zijn botanisch en biologisch, niets dierlijks dus.  
 
WANNEER GAAT HET OPEN?
We hopen de zomer van 2023.


 


Blog

Vrouwendag 2020 "Ban de Hak"

16 mrt

Vrouwen, maak van uw schoen met hoge hak een pennenbakje’

TILBURG - Met een vette knipoog heeft cabaretière Karin Bruers op Internationale Vrouwendag de oorlog aan de hak verklaard. 
Haar oproep aan de vrouw om voortaan platte schoenen aan te trekken, ging er in De NWE Vorst alvast in als koek.Lees meer

© 2022 karinbruers.nl | All rights reserved | Icon made by Freepik from www.flaticon.com