Vrouwendag 2020 "Ban de Hak"

16 mrt

Vrouwen, maak van uw schoen met hoge hak een pennenbakje’

Brabants Dagblad 8-3-2020 (Tom Tacken)


TILBURG - Met een vette knipoog heeft cabaretière Karin Bruers op Internationale Vrouwendag de oorlog aan de hak verklaard. 
Haar oproep aan de vrouw om voortaan platte schoenen aan te trekken, ging er in De NWE Vorst alvast in als koek.


Namens het High Heel Liberation Front zette Bruers de hoge hak als een martelschoen neer. Hamertenen, blaren en ingegroeide teennagels waren niet de enige gevolgen. 

,,Lekker geil, zeggen mannen dan, maar van hakken krijg je spataderen en dat gaat ten koste van de libido.”


‘Ban de hak!’, klonk daarom de strijdkreet van Bruers.
Vrouwen hoeven hun schoenen met hoge hakken niet weg te gooien. 


Ze kunnen als pennenbakje of plantenhangertje ten nutte worden gemaakt. ,,Of als wapen in de tas. Goed meppen op die ogen, hè. Maar alleen als het echt nodig is.”


Historie
Uit een historisch exposé moest blijken dat Franse aristocraten, Lodewijk XIV voorop, het eerst op hakken waren gaan lopen. Sinds prostituees in Venetië ze waren gedragen, had de hak zich als een seksistisch symbool ontwikkeld.
Onderzoek wees volgens Bruers uit dat mannen wel een zakdoek oprapen voor vrouwen op hoge hakken, maar niet voor vrouwen op platte schoenen. Hoe hoger de hak, hoe groter de aandacht van de man, zou bovendien het geval zijn.Stropdas als voorbeeld

Prins Claus was het gelukt om de stropdas in de ban te doen. En dat ging het High Heel Libertation Front met de hak ook presteren, beloofde Karin Bruers.


Lees hier het artikel op BD: https://www.bd.nl/tilburg-e-o/vrouwen-maak-van-uw-schoen-met-hoge-hak-een-pennenbakje~a1492db3/Terug
© 2024 karinbruers.nl | All rights reserved | Icon made by Freepik from www.flaticon.com